Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rarytas i taki prosty. Przypomniał mi się biszkopt z zmielonych pestek dyni i dzisiaj upiekłam go. Do tego truskawki i krem z syropem klonowym.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22358
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4363
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 475
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22358
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14012
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4363
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43349
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 475
Składniki
Prażone pestki dyni mielimy w młynku, mieszamy z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem ubijamy do białości, dolewamy olej, i dalej już za pomocą łyżki dodajemy stopniowo suche składniki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem 20 cm tortownicy, pieczemy w 160-170 C około 20 minut. Studzimy. Serek powinien mieć temperaturę pokojową i trzeba odlać z niego wodę. Serek mieszamy z cukrem pudrem, stopniowo dolewamy syrop klonowy. Chłodną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy śmietan-fix. Delikatnie mieszając, po łyżce dodajemy ubitą śmietanę do serka. Biszkopt smarujemy 3 łyżkami dżemy, rozkładamy połówki truskawek, zakrywamy je masą serowo śmietanową. Resztą masy przykrywamy boki ciasta. Na wierzch kładziemy połówki truskawek , polewamy leciutko podgrzanym dżemem, na koniec dodajemy kilka winogron. Wstawiamy do dobrze schłodzonej lodówki