Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 13466
Przygotowujesz śledzie na święta? Można zrobić to na setki sposobów. Jeśli ch...
Odsłon: 3892
Szybkie w przygotowaniu muffinki nadziane czekoladą. Idealne dla dzieci. Pole...
Odsłon: 1630
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 13466
Przygotowujesz śledzie na święta? Można zrobić to na setki sposobów. Jeśli ch...
Odsłon: 3892
Szybkie w przygotowaniu muffinki nadziane czekoladą. Idealne dla dzieci. Pole...
Odsłon: 1630
Składniki
Umyty, osuszony papierowymi ręcznikami schab przełożyć do salaterki, natrzeć cukrem, przykryć. Wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Teraz natrzeć solą i solą peklową. Wstawić do lodówki na 48 godzin. Ponownie mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Wstawić ponownie do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso przłożyć do pończochy i zawiesić w przewiewnym, suchym i ciepłym miejscu. U mnie w kotłowni, bo jest dobrze wentylowana, sucha i ciepła. Pozostawić na 5-7 dni. Po tym czasie schab wyjąć z pończochy i wstawić na 24 godziny do lodówki.
*
Schab kroić dopiero po schłodzeniu. Smacznego.