Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 585
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 74
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3909
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 482
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 585
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 74
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1417
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3909
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 482
Składniki
Umyty, osuszony papierowymi ręcznikami schab przełożyć do salaterki, natrzeć cukrem, przykryć. Wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Teraz natrzeć solą i solą peklową. Wstawić do lodówki na 48 godzin. Ponownie mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Wstawić ponownie do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do pończochy i zawiesić w przewiewnym, suchym i ciepłym miejscu. U mnie w kotłowni, bo jest dobrze wentylowana, sucha i ciepła. Pozostawić na 5-7 dni. Po tym czasie schab wyjąć z pończochy i wstawić na 24 godziny do lodówki.
*
Schab kroić dopiero po schłodzeniu. Smacznego.