Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2356
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4307
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74372
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2356
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3524
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4307
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74372
Składniki
Umyty, osuszony papierowymi ręcznikami schab przełożyć do salaterki, natrzeć cukrem, przykryć. Wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Teraz natrzeć solą i solą peklową. Wstawić do lodówki na 48 godzin. Ponownie mięso dokładnie opłukać i osuszyć papierowymi ręcznikami. Natrzeć wymieszanymi przyprawami. Wstawić ponownie do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie mięso przełożyć do pończochy i zawiesić w przewiewnym, suchym i ciepłym miejscu. U mnie w kotłowni, bo jest dobrze wentylowana, sucha i ciepła. Pozostawić na 5-7 dni. Po tym czasie schab wyjąć z pończochy i wstawić na 24 godziny do lodówki.
*
Schab kroić dopiero po schłodzeniu. Smacznego.