Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latem najlepiej smakują ciasta na zimno z sezonowymi owocami. polecam smaczny, delikatny sernik truskawkowy
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5340
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 727
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3683
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 399
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2002
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5340
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 727
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3683
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 399
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 2002
Składniki
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i przestudzić. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułozyć biszkopty, łamiąc je w razie potrzeby. Blenderem zmiksować serek mascarpone i truskawki. Dolać przestudzoną, płynną galaretkę i wszystko krótko zmiksować do uzyskania gładkiej mieszanki. Umieścić w lodówce do lekkiego zgęstnienia. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru (ilość według uznania). Dodać do lekko gęstniejącej mieszanki truskawkowej i wymieszać delikatnie łyzką lub szpatułką. Przelać delikatnie na biszkopty. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na stężałej masie. Polać je wystudzoną galaretką rozpuszczoną w 400ml wody. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego :-)