Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latem najlepiej smakują ciasta na zimno z sezonowymi owocami. polecam smaczny, delikatny sernik truskawkowy
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6216
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 60
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 123
Składniki
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i przestudzić. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułozyć biszkopty, łamiąc je w razie potrzeby. Blenderem zmiksować serek mascarpone i truskawki. Dolać przestudzoną, płynną galaretkę i wszystko krótko zmiksować do uzyskania gładkiej mieszanki. Umieścić w lodówce do lekkiego zgęstnienia. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru (ilość według uznania). Dodać do lekko gęstniejącej mieszanki truskawkowej i wymieszać delikatnie łyzką lub szpatułką. Przelać delikatnie na biszkopty. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na stężałej masie. Polać je wystudzoną galaretką rozpuszczoną w 400ml wody. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego :-)