Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latem najlepiej smakują ciasta na zimno z sezonowymi owocami. polecam smaczny, delikatny sernik truskawkowy
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4378
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11897
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5595
Składniki
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i przestudzić. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułozyć biszkopty, łamiąc je w razie potrzeby. Blenderem zmiksować serek mascarpone i truskawki. Dolać przestudzoną, płynną galaretkę i wszystko krótko zmiksować do uzyskania gładkiej mieszanki. Umieścić w lodówce do lekkiego zgęstnienia. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru (ilość według uznania). Dodać do lekko gęstniejącej mieszanki truskawkowej i wymieszać delikatnie łyzką lub szpatułką. Przelać delikatnie na biszkopty. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na stężałej masie. Polać je wystudzoną galaretką rozpuszczoną w 400ml wody. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego :-)