Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latem najlepiej smakują ciasta na zimno z sezonowymi owocami. polecam smaczny, delikatny sernik truskawkowy
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16600
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 242
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 418
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16600
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 242
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 418
Składniki
Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wody i przestudzić. Spód tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułozyć biszkopty, łamiąc je w razie potrzeby. Blenderem zmiksować serek mascarpone i truskawki. Dolać przestudzoną, płynną galaretkę i wszystko krótko zmiksować do uzyskania gładkiej mieszanki. Umieścić w lodówce do lekkiego zgęstnienia. Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru (ilość według uznania). Dodać do lekko gęstniejącej mieszanki truskawkowej i wymieszać delikatnie łyzką lub szpatułką. Przelać delikatnie na biszkopty. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na stężałej masie. Polać je wystudzoną galaretką rozpuszczoną w 400ml wody. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Smacznego :-)