Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, owocowy sernik na zimno, który zrobicie w 30 minut. Najtrudniejsze w jego przygotowaniu to dokładne rozpuszczenie galaretek.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 371
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 54
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 112
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 160
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17157
Składniki
Przeźroczyste galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy 500 ml gorącej wody dokładnie mieszamy. Truskawki miksujemy blenderem na gładki mus. Mus łączymy z galaretkami. Ser przekładamy do misy robota kuchennego wlewamy mus połączony z galaretkami i miksujemy końcówką do ubijania piany, aż składniki się połączą tworząc puszystą masę. W czasie, gdy masa serowa się ubija wykładamy dno tortownicy. Kiwi obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki przyklejamy do tortownicy. Masę serową wylewamy do tortownicy. Odstawiamy na 15 minut do lodówki, by masa trochę stężała. Na wierzchu układamy truskawki i miętę zalewamy przeźroczystą galaretką. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny by ciasto zastygło.