Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, owocowy sernik na zimno, który zrobicie w 30 minut. Najtrudniejsze w jego przygotowaniu to dokładne rozpuszczenie galaretek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1536
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1536
Składniki
Przeźroczyste galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku, dokładnie mieszamy. Odstawiamy do wystygnięcia. Galaretki truskawkowe rozpuszczamy 500 ml gorącej wody dokładnie mieszamy. Truskawki miksujemy blenderem na gładki mus. Mus łączymy z galaretkami. Ser przekładamy do misy robota kuchennego wlewamy mus połączony z galaretkami i miksujemy końcówką do ubijania piany, aż składniki się połączą tworząc puszystą masę. W czasie, gdy masa serowa się ubija wykładamy dno tortownicy. Kiwi obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Plasterki przyklejamy do tortownicy. Masę serową wylewamy do tortownicy. Odstawiamy na 15 minut do lodówki, by masa trochę stężała. Na wierzchu układamy truskawki i miętę zalewamy przeźroczystą galaretką. Odstawiamy do lodówki na 3-4 godziny by ciasto zastygło.