Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto można zrobić z różnymi owocami i zawsze jest pyszne :) Przepis mam od znajomej :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8509
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1752
Polecam.
Odsłon: 505
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8509
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2987
Polecam.
Odsłon: 1752
Polecam.
Odsłon: 505
Składniki
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym lub olejkiem waniliowym. Ucierać dodając po jednym jajku, następnie dodać ocet. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą tak, aby powstało gładkie ciasto. Tortownicę o średnicy 26 cm posmarować masłem, posypać tartą bułką. Przełożyć masę. Truskawki oczyścić, poukładać je na cieście. Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Wstawić ciasto piec około 50-60 minut.