Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję Wam dziś przepis na szybkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami. Można go przygotować na prawdę bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. Śliwki wprowadzają ożywczy smak, a cynamon aromat. Warto wypróbować. Ciasto z zasady jest niezbyt wysokie. Przełożone do tortownicy należy równomiernie rozsmarować łopatką w blaszce.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1281
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 725
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4545
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1281
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 725
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4545
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na najwyższych obrotach robota aż uzyskamy kremową gładką masę
Do utartego masła dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję masy
Do masy dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i krótko mieszamy na średnich obrotach do połączenia składników
Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzamy łopatką
Na cieście układamy śliwki odwrócone skórką do ciasta. Całość posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 50-55 minut na ustawieniu góra dół
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy Możemy dodatkowo oprószyć cukrem pudrem