Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję Wam dziś przepis na szybkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami. Można go przygotować na prawdę bardzo szybko, a smakuje wyśmienicie. Śliwki wprowadzają ożywczy smak, a cynamon aromat. Warto wypróbować. Ciasto z zasady jest niezbyt wysokie. Przełożone do tortownicy należy równomiernie rozsmarować łopatką w blaszce.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3150
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9562
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3150
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na najwyższych obrotach robota aż uzyskamy kremową gładką masę
Do utartego masła dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy, aż uzyskamy jednolitą konsystencję masy
Do masy dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i krótko mieszamy na średnich obrotach do połączenia składników
Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 23 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia. Równomiernie rozprowadzamy łopatką
Na cieście układamy śliwki odwrócone skórką do ciasta. Całość posypujemy cukrem wymieszanym z cynamonem
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 50-55 minut na ustawieniu góra dół
Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy Możemy dodatkowo oprószyć cukrem pudrem