Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto wyjdzie nawet laikom od pieczenia ciast. :)
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5329
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 721
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3676
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 385
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1875
Przepis dnia
Racuchy na kwaśnym mleku z jabłkami to pyszna i prosta propozycja niemal na k...
Odsłon: 5329
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 721
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3676
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 385
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1875
Składniki
Truskawki kroimy w plasterki i zasypujemy 1/2 szklanki cukru. Odstawiamy na 2 godziny. Margarynę miksujemy z cukrami do białości. Dodajemy stopniowo po całym jajku. Następnie łyżka po łyżce przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy odsączone truskawki. Pieczemy około 50 min. w 160* lub do suchego patyczka. Składniki na blachę 25/25 cm.;