Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia okazuje się bardzo smaczne i nie każdy może określić, z czego jest zrobiony. Pamiętaj, aby ugotować go z rodziną i przyjaciółmi.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8862
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18647
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1399
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8862
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18647
Składniki
Gotuj śmietanę: podgrzej mleko, aż będzie gorące, około 70-80 ° C. Zetrzeć żółtka z cukrem, dodając dwie łyżki całkowitej ilości mleka. Dodaj esencję waniliową, mąkę, gorące mleko, wymieszaj i wyślij do pieca. Ciągle mieszając, gotuj śmietankę, aż zgęstnieje. Ostudzić krem pod folią spożywczą.
Zbierz ciasto: śmietana ciasteczka śmietana banan (cienko pokrojony) ciasteczka śmietana banan itp. Pozostaw ciasto w lodówce na 3-6 godzin. Smacznego.