Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja różnych smaków. Ciasto na biszkopcie pokryte masą wiśniową i śmietankową.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1349
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4218
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 265
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1349
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4218
Składniki
1. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem, dodajemy stopniowo cukier następnie dodajemy pojedynczo żółtka. 2. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz kakaem i wsypujemy do masy jajecznej, mieszając łyżką. 3. Połowę ciasta wylewamy do formy i układamy biszkopty przełożone dżemem ( ciastko smarujemy dżemem i sklejamy po dwa), zalewamy pozostałym ciastem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 1 ½ szklance gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. 5. Szklankę mleka wlewamy do garnka i gotujemy, w drugiej szklance mleka rozrabiamy budynie z cukrem i wlewamy do gotującego się mleka, mieszając do chwili uzyskania gęstej konsystencji. 6. Margarynę miksujemy i stopniowo dodajemy ostudzony budyń, masę wykładamy na ostudzony biszkopt.
7. Następnie odlewamy zalewę z brzoskwiń, owoce kroimy w plasterki i układamy na wiśniowej masie.
8. Śmietanę ubijamy mikserem, wlewamy sok z Brzoskwiń oraz rozpuszczoną w małej ilość wody żelatynę. 9. Masę wykładamy na ciasto i dekorujemy pokrojoną zieloną galaretką.
10. Ciasto chłodzimy dwie godziny. 11. Smacznego.