Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i pyszne uszka z rodzynkami. Polecam do świątecznej kawki.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 400
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2635
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1857
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6443
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 400
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2635
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1857
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6443
Składniki
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut. Serek wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym oraz odcedzonymi rodzynkami.
Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika, kakao, solą. Dodawać stopniowo ciepłą wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto podsypać mąkę i rozwałkować na grubość 2 mm.
Za pomocą szklanki wycinać kółka, nakładać farsz, skleić jak pierogi i owijać wokół palca tworząc uszko.
Uszka wrzucać go gotującej się wody z dodatkiem soli. Gotować około 2 – 3 minuty po wypłynięciu.