Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do przygotowania i pyszne uszka z rodzynkami. Polecam do świątecznej kawki.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 782
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425074
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 782
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425074
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10713
Składniki
Rodzynki zalać gorącą wodą i odstawić na 10 minut. Serek wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym oraz odcedzonymi rodzynkami.
Mąkę wymieszać z przyprawą do piernika, kakao, solą. Dodawać stopniowo ciepłą wodę i wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto podsypać mąkę i rozwałkować na grubość 2 mm.
Za pomocą szklanki wycinać kółka, nakładać farsz, skleić jak pierogi i owijać wokół palca tworząc uszko.
Uszka wrzucać go gotującej się wody z dodatkiem soli. Gotować około 2 – 3 minuty po wypłynięciu.