Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobne, kruche ciasteczka, przelozone dzemem i obsypane cukrem pudrem, czyli vanilice- jedne z najpopularniejszych ciasteczek w Serbii. Bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne- najlepsze po 1-2 dniach, kiedy odstoja i zmiekna od dzemu. Proporcje na ok 40 sztuk.
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 119
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Składniki
Smalec zmiksowac z cukrem. Dodac zoltko i ubic ponownie, do uzyskania jednolitej masy. dodawac powoli make wymieszana z proszkiem, i zagniesc elastyczne ciasto (nie moze lepic sie do rak).
Ciasto rozwalkowac na grubosc ok 2 mm, wycinac foremka male serduszka lub inne ksztalty. Gotowe ciasteczka ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia i piec je w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 min- az leciutko sie zrumienia.
Wystudzone ciastka podzielic na polowe, jedna polowe posmarowac dzemem i sklejac takie ciasto z ciastkeim suchym (otrzymamy cos w rodzaju markizy). Gotowe ciastko obtoczyc w cukrze pudrze. Smacznego :-)