Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobne, kruche ciasteczka, przelozone dzemem i obsypane cukrem pudrem, czyli vanilice- jedne z najpopularniejszych ciasteczek w Serbii. Bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne- najlepsze po 1-2 dniach, kiedy odstoja i zmiekna od dzemu. Proporcje na ok 40 sztuk.
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 43
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2828
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 86
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 43
Przygotowanie idealnego posiłku to sztuka, która łączy w sobie harmonię smakó...
Odsłon: 2828
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 86
Składniki
Smalec zmiksowac z cukrem. Dodac zoltko i ubic ponownie, do uzyskania jednolitej masy. dodawac powoli make wymieszana z proszkiem, i zagniesc elastyczne ciasto (nie moze lepic sie do rak).
Ciasto rozwalkowac na grubosc ok 2 mm, wycinac foremka male serduszka lub inne ksztalty. Gotowe ciasteczka ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia i piec je w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 10 min- az leciutko sie zrumienia.
Wystudzone ciastka podzielic na polowe, jedna polowe posmarowac dzemem i sklejac takie ciasto z ciastkeim suchym (otrzymamy cos w rodzaju markizy). Gotowe ciastko obtoczyc w cukrze pudrze. Smacznego :-)