Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, który sprawi drugiej osobie wiele radości. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, idealne :)
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31186
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1458
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31186
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 377
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1458
Składniki
Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w połowie porcji wody podanej na opakowaniu i wylewamy na płaską powierzchnię, zostawiamy do całkowitego stężenia. Drugą galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (używając ¾ porcji wody podanej na opakowaniu) i zostawiamy do momentu aż zacznie lekko tężeć. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę na sztywno. Do śmietany dodajemy stopniowo lekko stężałą galaretkę i 2 łyżeczki cukru pudru (przesiewamy go do śmietany). Biszkopty moczymy w alkoholu i układamy na tortownicy o średnicy około 20cm. Następnie wylewamy na nie masę i wykładamy do lodówki żeby torcik lekko stężał. Z czerwonej galaretki foremką do ciastek wykrawamy serduszka i układamy je na torciki. Ciasto po 2 h w lodówce można podawać na stół. Smacznego!