Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis, który sprawi drugiej osobie wiele radości. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, idealne :)
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12696
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1363
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12696
Składniki
Czerwoną galaretkę rozpuszczamy w połowie porcji wody podanej na opakowaniu i wylewamy na płaską powierzchnię, zostawiamy do całkowitego stężenia. Drugą galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (używając ¾ porcji wody podanej na opakowaniu) i zostawiamy do momentu aż zacznie lekko tężeć. Gdy galaretka zaczyna tężeć, ubijamy dobrze schłodzoną śmietanę na sztywno. Do śmietany dodajemy stopniowo lekko stężałą galaretkę i 2 łyżeczki cukru pudru (przesiewamy go do śmietany). Biszkopty moczymy w alkoholu i układamy na tortownicy o średnicy około 20cm. Następnie wylewamy na nie masę i wykładamy do lodówki żeby torcik lekko stężał. Z czerwonej galaretki foremką do ciastek wykrawamy serduszka i układamy je na torciki. Ciasto po 2 h w lodówce można podawać na stół. Smacznego!