Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na tegoroczne Walentynki. Efektowny i szybki do przygotowania torcik.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5592
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9445
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 210
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 791
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5592
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9445
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 210
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia, wlać do płaskiego naczynia i wstawić do lodówki do stężenia.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać do łyżeczce cukru, a następnie po kolei żółtka.
Mąkę i kakao przesiać przez sitko, wsypać do masy z jajek i cukru i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przygotowane w poprzednim etapie ciasto na biszkopt wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm.
Biszkopt piec przez około 13 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, a następnie wyjąć z tortownicy.
Schłodzoną śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach, dodać cukier puder i zmiksować.
Śmietanę rozprowadzić w dowolny sposób wierzchu biszkoptu. Ja użyłam do tego szprycy.
Z galaretki wykrawać foremką do ciastek czerwone serduszka, podważać każde z nich przy pomocy szpatułki aby wyjąć z naczynia.
Galaretkowe serduszka ułożyć na wierzchu bitej śmietany.