Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na tegoroczne Walentynki. Efektowny i szybki do przygotowania torcik.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14585
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22446
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14585
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4500
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43691
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 569
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 546
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia, wlać do płaskiego naczynia i wstawić do lodówki do stężenia.
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodawać do łyżeczce cukru, a następnie po kolei żółtka.
Mąkę i kakao przesiać przez sitko, wsypać do masy z jajek i cukru i delikatnie wymieszać szpatułką.
Przygotowane w poprzednim etapie ciasto na biszkopt wlać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm.
Biszkopt piec przez około 13 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, a następnie wyjąć z tortownicy.
Schłodzoną śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach, dodać cukier puder i zmiksować.
Śmietanę rozprowadzić w dowolny sposób wierzchu biszkoptu. Ja użyłam do tego szprycy.
Z galaretki wykrawać foremką do ciastek czerwone serduszka, podważać każde z nich przy pomocy szpatułki aby wyjąć z naczynia.
Galaretkowe serduszka ułożyć na wierzchu bitej śmietany.