Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie i kaloryczne ;)
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 23
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 23
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26528
Składniki
biszkopt: ubic bialka, jak beda prawie sztywne dodac cukier, ubic az sie rozpusci. dodawac po 1 zoltku i krotko miksowac. dodac make zmieszana z proszkiem, wymieszac drewniana lyzka. dodac kakao wymieszac, wylac do wysmarowanej olejem blaszki, piec ok 15 min w 180 stopniach. (jesli ktos lubi wilgotne ciasta, mozna nasaczyc np. slodka kawa)
krem: z mleka odlac 1 szklanke, w tym rozrobic obie maki. pozostale mleko zagotowac z cukrami, jak zacznie wrzec wlac rozrobione maki i ugotowac budyn. budyn wystudzic. zmiksowac margaryne na puch, powoli dodawac zimny budyn, miksowac.
polewa: 200 g czekolady 4 lzki oleju 4 lyzki mleka- wszystko podgrzac do rozpuszczenia. na biszkoptwylozyc krem, na krem rozpuszczona czekolade, wstawic do lodowki na ok 2h.