Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej z NK. Ciasteczka nie tylko na święta, są bardzo pyszne,rozpływają się w ustach. Dzieci je uwielbiają.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 157
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1104
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę, wsypać migdały i zagnieść. Podzielić na cztery części. Z każdego zrobić wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałeczek zrolować na ok.5 cm. długości. Uformować w kształt księżyca.
Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną.
Piec na złoto ok. 15 min. w 175 *C.
Po wyjęciu z piekarnika, ciepłe ciastka oprószamy cukrem pudrem.