Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej z NK. Ciasteczka nie tylko na święta, są bardzo pyszne,rozpływają się w ustach. Dzieci je uwielbiają.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 483
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2275
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1018
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 483
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2275
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1018
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę, wsypać migdały i zagnieść. Podzielić na cztery części. Z każdego zrobić wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałeczek zrolować na ok.5 cm. długości. Uformować w kształt księżyca.
Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną.
Piec na złoto ok. 15 min. w 175 *C.
Po wyjęciu z piekarnika, ciepłe ciastka oprószamy cukrem pudrem.