Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej z NK. Ciasteczka nie tylko na święta, są bardzo pyszne,rozpływają się w ustach. Dzieci je uwielbiają.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7437
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5799
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7437
Składniki
Miękkie masło zmiksować z cukrem. Przesiać mąkę, wsypać migdały i zagnieść. Podzielić na cztery części. Z każdego zrobić wałek, pokroić na kawałki. Każdy kawałeczek zrolować na ok.5 cm. długości. Uformować w kształt księżyca.
Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lub wysmarowaną.
Piec na złoto ok. 15 min. w 175 *C.
Po wyjęciu z piekarnika, ciepłe ciastka oprószamy cukrem pudrem.