Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Pozostawiłam więc moją cudowną, inteligentną rodzinę, zanurzyłam się w ciepłej kąpieli i zaczęłam rozważać samobójstwo przez utopienie. Potem jednak przypomniałam sobie o resztkach ciasta czekoladowego w lodówce i wynurzyłam się, nabierając powietrza w płuca. Dla niektórych rzeczy warto żyć." - powiedziała Cecelia, gdzieś <Na końcu tęczy>
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38551
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 372
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38551
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 372
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
SPÓD: Ciastka kruszysz w drobny mak. Następnie dodajesz masło orzechowe oraz olej i wszystko mieszasz. Masa powinna się delikatnie kleić do rąk. Potem już tylko szukasz ulubionej formy i wykładasz nią spód. Wyrównujesz i wkładasz do lodówki na około 30 minut. Czekasz cierpliwie. W międzyczasie możesz przygotować nerkowce...
NERKOWCE: Zalewasz wrzątkiem i czekasz aż zmiękną - jakieś 20 minut...
MASA CZEKOLADOWA: Czekoladę rozpuszczasz w kąpieli wodnej, po czym mieszasz ją z odsączonymi nerkowcami (20 minut szybko mija), mleczkiem kokosowym oraz ksylitolem. Prawie gotowe. Teraz tylko zblenduj wszystko na gładką masę...i gotowe :) Masę wylewasz na wcześniej przygotowany spód i wstawiasz do lodówki na minimum 12 godzin... Po 12 godzinach cieszysz się życiem i głębokim smakiem tarty czekoladowej...a jak mówił klasy: Czekolada nie zadaje głupich pytań :)