Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty zimowy tort dyniowy z kremem
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 860
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8289
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13125
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 860
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8289
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13125
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2278
Składniki
Przygotowanie: 30min Czas oczekiwania: 2h Składniki podane na tortownicę 26cm Biały krem: 80g nerkowców zalej 100ml wody, 4 łyżkami syropu z agawy i połową soku z cytryny. Namocz min 1,5h, po czym odlej wodę, dodaj 60ml mleka roślinnego (ja wybrałam mleko nerkowcowe). Zmiksuj na gładką masę. Ciasto: zmieszaj 250g mąki, 100g cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, po około 1/5 łyżeczki każdej przyprawy (można zastąpić je gotową mieszanką). Potem dodaj 300g puree z dyni, 130ml mleka roślinnego, 3 łyżki oleju kokosowego. Zmieszaj i wylej na tortownicę. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 35-40min. Krem rodzynkowo - orzechowy: namocz przez 15min 50g rodzynek. Odsącz wodę, dodaj 4 łyżki masła orzechowego, 1 łyżkę syropu z agawy i po 1/5 łyżeczki każdej z przypraw. Zmieszaj porządnie. Przekrój ostudzone ciasto na pół. Pomiędzy dwie warstwy ciasta rozsmaruj krem rodzynkowo-orzechowy. Na wierzch wyłóż krem nerkowcowy.
Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl