Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyrazisty zimowy tort dyniowy z kremem
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 23
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2623
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 129
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 23
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2623
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 129
Składniki
Przygotowanie: 30min Czas oczekiwania: 2h Składniki podane na tortownicę 26cm Biały krem: 80g nerkowców zalej 100ml wody, 4 łyżkami syropu z agawy i połową soku z cytryny. Namocz min 1,5h, po czym odlej wodę, dodaj 60ml mleka roślinnego (ja wybrałam mleko nerkowcowe). Zmiksuj na gładką masę. Ciasto: zmieszaj 250g mąki, 100g cukru, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, po około 1/5 łyżeczki każdej przyprawy (można zastąpić je gotową mieszanką). Potem dodaj 300g puree z dyni, 130ml mleka roślinnego, 3 łyżki oleju kokosowego. Zmieszaj i wylej na tortownicę. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 35-40min. Krem rodzynkowo - orzechowy: namocz przez 15min 50g rodzynek. Odsącz wodę, dodaj 4 łyżki masła orzechowego, 1 łyżkę syropu z agawy i po 1/5 łyżeczki każdej z przypraw. Zmieszaj porządnie. Przekrój ostudzone ciasto na pół. Pomiędzy dwie warstwy ciasta rozsmaruj krem rodzynkowo-orzechowy. Na wierzch wyłóż krem nerkowcowy.
Więcej roślinnych przepisów znajdziecie na mojej stronie: www.reasonablevegan.pl