Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co powiecie na małą rozpustę ???? może nie jest to rewelacja ale w smaku super. Polecam dla tych którzy nie lubią mocno słodkiego a lubią cynamon.
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3525
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 38
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 105
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1002
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 3525
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 38
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 105
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 1002
Składniki
Do miseczki dodać cynamon i cukier.
Wymieszać razem.
Ciasto francuskie pociąć w z dłuż po 6,5 cm.
Posmarować rozpuszczonym masłem.
Następnie posypać wcześniej przygotowanym cukrem z cynamonem.
Zwinąć przez długość na pół.
Potem zwinąć w wężyk.
Do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia na środek położyć do góry dnem miseczkę i ułożyć wężyka.
Przez całą objętość blaszki.
Czekoladę rozpuścić z pozostałym masłem.
Wężyka wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 45 minut.
Po upieczeniu udekorować rozpuszczoną czekoladą.
Podawać z bitą śmietaną lub kto z czym ma ochotę.