Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A co powiecie na małą rozpustę ???? może nie jest to rewelacja ale w smaku super. Polecam dla tych którzy nie lubią mocno słodkiego a lubią cynamon.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5672
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8895
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7953
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5455
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5672
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8895
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7953
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5455
Składniki
Do miseczki dodać cynamon i cukier.
Wymieszać razem.
Ciasto francuskie pociąć w z dłuż po 6,5 cm.
Posmarować rozpuszczonym masłem.
Następnie posypać wcześniej przygotowanym cukrem z cynamonem.
Zwinąć przez długość na pół.
Potem zwinąć w wężyk.
Do okrągłej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia na środek położyć do góry dnem miseczkę i ułożyć wężyka.
Przez całą objętość blaszki.
Czekoladę rozpuścić z pozostałym masłem.
Wężyka wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 minut i piec 45 minut.
Po upieczeniu udekorować rozpuszczoną czekoladą.
Podawać z bitą śmietaną lub kto z czym ma ochotę.