Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka idealnie sprawdza się na święta wielkanocne. Rodzina czeka na nią cały rok!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4094
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34246
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1814
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4094
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34246
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1814
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113673
Składniki
Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę. Następnie dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklankę mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przełożyć do formy posmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Piec 40 min. w temp. 180 stopni.