Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie ciasto bez użycia robota. Dodatki, dżem truskawy, skórka pomarańczowa, sok z limonki i przyprawa tandoori masala, sprawiają że jest wyjątkowo smaczna.
Drucik powlekany ( sklep budowlany, lub cukierniczy ), folia srebrna lub przezroczysta do owinięcia końcówek druta.
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31177
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1452
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31177
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 373
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1452
Składniki
Forma na babkę z kominem 21 cm, wysmarowana tłuszczem i lekko posypana bułką. Piekarnik nagrzewany do 180 C. Ciasto. Suche składniki. Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, wiórki kokosowe, tandoori masala, proszek i sodę, mieszamy. Mokre składniki. Jajka mieszamy z mlekiem, olejem, dżemem i przelewamy do suchych składników, mieszamy rózgą. Ciasto przelewamy do formy i natychmiast wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 60 minut. Studzimy. Polewa to biała czekolada rozpuszczona w opakowaniu. Potem odcinamy róg i polewamy babkę. Drucik lekko pokrywamy białym i czarnym fondantem i wbijamy w ciasto ( końcówki owijamy folią ). Komin przykrywamy kawałkiem kartonu, przykrywamy go zielonym fondantem imitującym trawę. Wykładamy białe i czerwone jajeczka migdałowe, kurczaczki.