Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na białkach ze słomką ptysiową.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24914
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9593
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2113
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4113
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 775
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24914
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9593
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2113
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4113
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 775
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 380
Składniki
Białka ubić z odrobiną soli i cukrem. Dodać wodę, mąkę z proszkiem a na końcu olej. Ciasto podzielić na cztery części. 1 dodać łyżkę kakao 2 odrobinę zielonego barwinka 3 łyżkę kiślu wiśniowego 4 łyżką mąki W tej kolejności wylewać do formy keksowej i po między każdą warstwę ciasta ułożyć słomkę ptysiową. Piec około 50 min.