Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa pychotka nie tylko na sezon owocowy!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16200
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4946
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16200
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4946
Składniki
Ciasto kruche: Dajmy na stolnicę mąkę margarynę cukier żółtka proszek i zróbmy ciasto. Upieczmy.
Galaretki wiśniowe rozpuśćmy w wodzie i kompocie. Do zimnych dajmy wiśnie jak galaretka będzie tężeć wyłóżmy na ciasto kruche.
Śnieżkę ubijmy na mleku i zmieszajmy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Dajmy na galaretkę. Na wierzch dajemy upieczone ciasto francuskie. Posypujemy cukrem pudrem.