Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwa pychotka nie tylko na sezon owocowy!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1746
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 149
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 541
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1746
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 149
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 541
Składniki
Ciasto kruche: Dajmy na stolnicę mąkę margarynę cukier żółtka proszek i zróbmy ciasto. Upieczmy.
Galaretki wiśniowe rozpuśćmy w wodzie i kompocie. Do zimnych dajmy wiśnie jak galaretka będzie tężeć wyłóżmy na ciasto kruche.
Śnieżkę ubijmy na mleku i zmieszajmy z letnią żelatyną rozpuszczoną we wrzątku. Dajmy na galaretkę. Na wierzch dajemy upieczone ciasto francuskie. Posypujemy cukrem pudrem.