Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na coś wiśniowego, pyszne ciasto z serka z dodatkiem wiśni.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w 2 szk. gorącej wody i odstawiamy to stężenia.
2. Wiśnie drylujemy, przekładamy do rondelka, wsypujemy cukier i wlewamy pół szklanki wody. 3. Gotujemy 15 minut, studzimy.
4. Połowę wiśni Blendujemy w mikserze.
5. Dodajemy serek oraz 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.
6. Przekładamy połowę masy do formy, wysmarowanej leciutko olejem.
7. Na masie układamy pokrojone galaretki.
8. Przykrywamy pozostałą masą.
9. Układamy wiśnie.
10. Śnieżki ubijamy według przepisu na opakowaniu, również dodajemy 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.
11. Białą masą przykrywamy owoce.
12. Na wierzch układamy biszkopty i 2 godziny chłodzimy.
13. Ciasto odwracamy tak żeby biszkopty były na spodzie. 14. Gotowe. 15. Smacznego.