Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na coś wiśniowego, pyszne ciasto z serka z dodatkiem wiśni.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5782
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9595
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 277
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 828
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5782
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9595
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 277
Składniki
1. Galaretki rozpuszczamy w 2 szk. gorącej wody i odstawiamy to stężenia.
2. Wiśnie drylujemy, przekładamy do rondelka, wsypujemy cukier i wlewamy pół szklanki wody. 3. Gotujemy 15 minut, studzimy.
4. Połowę wiśni Blendujemy w mikserze.
5. Dodajemy serek oraz 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody.
6. Przekładamy połowę masy do formy, wysmarowanej leciutko olejem.
7. Na masie układamy pokrojone galaretki.
8. Przykrywamy pozostałą masą.
9. Układamy wiśnie.
10. Śnieżki ubijamy według przepisu na opakowaniu, również dodajemy 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w wodzie.
11. Białą masą przykrywamy owoce.
12. Na wierzch układamy biszkopty i 2 godziny chłodzimy.
13. Ciasto odwracamy tak żeby biszkopty były na spodzie. 14. Gotowe. 15. Smacznego.