Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szybko ciastka o winnym smaku:)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 57
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 57
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Rozwinąć ciasto francuskie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dżem dać do miski,dodać rozpuszczoną czekoladę oraz łyżkę kakao,wymieszać. Nałożyć na ciasto,wyrównać szpatułką lub łyżką i zwinąć ciasto w roladę. Pokroić w 1,5 cm części i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą roladkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.zapiec do złotego koloru. Wystudzone osypać cukrem pudrem
Smacznego życzę!