Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem szarlotka w wykonaniu włoskim- czyli z bakaliami.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47761
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165629
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 410
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem białym i wanilinowym, dodać bakalie i odstawić na około 45 minut do lodówki. Następnie wbić jaja, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodę. Wymieszać dokładnie i delikatnie przełożyć do formy wyłożonej pergaminem. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut, najlepiej w formie keksowej.