Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
włoskie ciasto z kremem mascarpone pieczonym. Wyszło coś pysznego i nieskomplikowanego w przygotowaniu. Kruche ciasto - miękkie na spodzie i chrupiące na wierzchu nadziewane kremem podobnym w smaku i aksamitności do budyniu.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4277
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 279
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1380
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4277
Składniki
masa Do miski wyłożyć mascarpone, dodać jajko, cukier, mąkę i cukier waniliowy, krótko zmiksować do połączenia się składników.
ciasto Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło, jajko, cukier i proszek do pieczenia, zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 3 równe części. Dwie z nich wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 20 cm. Posypać po wierzchu kropelkami czekolady. Wyłożyć masę z mascarpone, wyrównać. Pozostałe ciasto skubiąc po małym kawałku rozłożyć na całej powierzchni wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 45-50 minut do zrumienienia wierzchu.