Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie bułki drożdżowe ? mam dla was pyszny przepis który czeka już na blogu
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 228
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 88
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 558
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 228
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 88
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 558
Składniki
Do miski dodać wszystkie produkty i pozostawić w ciepłym miejscu pod ściereczką aby drożdże zaczęły swoją pracę
Gdy drożdże urosły wyrobić ciasto a następnie dodać rozpuszczoną margarynę letnią i nadal wyrabiać po tym czasie dodać pół szklanki mąki i wyrobić na jednolite gładkie ciasto
Gotowe ciasto dzielimy na dwa równe kawałki i każdy z nich rozwałkować na grubość 1 cm pokroić w prostokąty, nałożyć powidła
Prostokąty posklejać zrolować i skleić boki ułożyć na blaszce i posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem posypać dowolnym ziarnem
Wyrośnięte bułki wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 190 stopni i piec 20 minut w zależności od piekarnika
Upieczone bułeczki w sam raz do zimnego mleka są delikatne jak mgiełka