Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa, więc kolejny przepis na ich wykorzystanie. Połączenie dwóch pysznych smaków - lekko kwaśne truskawki i słodki kogel - mogel, który po zapieczeniu zmienia się w delikatny omlet, biszkopt? :-) ekspresowy deser. Polecam :-)
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 326
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 47
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 98
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 220
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 326
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 47
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 98
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 220
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 st. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na pół lub ćwiartki. Ułożyć w kokilkach (u mnie 6 o średnicy 8cm). Jajka utrzeć z cukrem i ajerkoniakiem aż powstanie gładki, jasny krem. Następnie miseczkę ustawić nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijać aż krem zgęstnieje. Delikatnie polać nim truskawki. Piec ok. 12-15 min. aż wierzch zbrązowieje. Wcinać na ciepło :) Pysznie smakują z lodami :-) Smacznego :)