Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa, więc kolejny przepis na ich wykorzystanie. Połączenie dwóch pysznych smaków - lekko kwaśne truskawki i słodki kogel - mogel, który po zapieczeniu zmienia się w delikatny omlet, biszkopt? :-) ekspresowy deser. Polecam :-)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6932
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30380
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29154
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6932
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30380
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29154
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 st. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na pół lub ćwiartki. Ułożyć w kokilkach (u mnie 6 o średnicy 8cm). Jajka utrzeć z cukrem i ajerkoniakiem aż powstanie gładki, jasny krem. Następnie miseczkę ustawić nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijać aż krem zgęstnieje. Delikatnie polać nim truskawki. Piec ok. 12-15 min. aż wierzch zbrązowieje. Wcinać na ciepło :) Pysznie smakują z lodami :-) Smacznego :)