Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy trwa, więc kolejny przepis na ich wykorzystanie. Połączenie dwóch pysznych smaków - lekko kwaśne truskawki i słodki kogel - mogel, który po zapieczeniu zmienia się w delikatny omlet, biszkopt? :-) ekspresowy deser. Polecam :-)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 202
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 921
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1818
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3458
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27323
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 202
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 921
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1818
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3458
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27323
Składniki
Piekarnik nagrzać do 200 st. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na pół lub ćwiartki. Ułożyć w kokilkach (u mnie 6 o średnicy 8cm). Jajka utrzeć z cukrem i ajerkoniakiem aż powstanie gładki, jasny krem. Następnie miseczkę ustawić nad garnkiem z gotującą się wodą i ubijać aż krem zgęstnieje. Delikatnie polać nim truskawki. Piec ok. 12-15 min. aż wierzch zbrązowieje. Wcinać na ciepło :) Pysznie smakują z lodami :-) Smacznego :)