Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wykonane bez dodatku cukru, są lekko kwaskowe i aromatyczne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2924
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2656
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2924
Składniki
Ciasto: Wodę zagotować z masłem, dodać mąkę i energicznie mieszać aż powstanie jednolite ciasto. Przestudzić. Dodać jajka i utrzeć. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem. Ciasto wkładać porcjami do maszynki do dekoracji ciasta i wprost na blaszkę wykładać, tworząc zawijaski.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić przygotowane zawijaski i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić.
Śmietanę ubić na puszysto dodać serek wymieszać, dodać maliny i dokładnie wymieszać. Maszynkę do dekoracji ciasta wypełnić kremem i wbijając się od spodu wypełnić zawijaski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utworzyć kleksy na zawijaskach.
Schłodzić około 2 godziny.