Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wykonane bez dodatku cukru, są lekko kwaskowe i aromatyczne.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 571
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 385
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 571
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1842
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 385
Składniki
Ciasto: Wodę zagotować z masłem, dodać mąkę i energicznie mieszać aż powstanie jednolite ciasto. Przestudzić. Dodać jajka i utrzeć. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem. Ciasto wkładać porcjami do maszynki do dekoracji ciasta i wprost na blaszkę wykładać, tworząc zawijaski.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić przygotowane zawijaski i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić.
Śmietanę ubić na puszysto dodać serek wymieszać, dodać maliny i dokładnie wymieszać. Maszynkę do dekoracji ciasta wypełnić kremem i wbijając się od spodu wypełnić zawijaski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utworzyć kleksy na zawijaskach.
Schłodzić około 2 godziny.