Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wykonane bez dodatku cukru, są lekko kwaskowe i aromatyczne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Ciasto: Wodę zagotować z masłem, dodać mąkę i energicznie mieszać aż powstanie jednolite ciasto. Przestudzić. Dodać jajka i utrzeć. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem. Ciasto wkładać porcjami do maszynki do dekoracji ciasta i wprost na blaszkę wykładać, tworząc zawijaski.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić przygotowane zawijaski i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić.
Śmietanę ubić na puszysto dodać serek wymieszać, dodać maliny i dokładnie wymieszać. Maszynkę do dekoracji ciasta wypełnić kremem i wbijając się od spodu wypełnić zawijaski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utworzyć kleksy na zawijaskach.
Schłodzić około 2 godziny.