Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka wykonane bez dodatku cukru, są lekko kwaskowe i aromatyczne.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3104
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3104
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
Ciasto: Wodę zagotować z masłem, dodać mąkę i energicznie mieszać aż powstanie jednolite ciasto. Przestudzić. Dodać jajka i utrzeć. Blaszkę posmarować lekko tłuszczem. Ciasto wkładać porcjami do maszynki do dekoracji ciasta i wprost na blaszkę wykładać, tworząc zawijaski.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić przygotowane zawijaski i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia. Wystudzić.
Śmietanę ubić na puszysto dodać serek wymieszać, dodać maliny i dokładnie wymieszać. Maszynkę do dekoracji ciasta wypełnić kremem i wbijając się od spodu wypełnić zawijaski. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i utworzyć kleksy na zawijaskach.
Schłodzić około 2 godziny.