Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna ciasteczka bogate w błonnik
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
Margarynę rozpuścic w niskim garnku. Wsypac płatki owsiane i migdały (ew. drobno posiekane orzechy).Mieszając wsypac 2 łyżki cukru pudru. Gdy migdały ładnie zbrązowieją zdjąc z ognia. Gdy już wszystko ostygnie dodac czekoladę i lekko przemieszac. Białka ubic na sztywną pianę. Dodac cukier puder. Wsypac migdały płatki owsiane etc.Lekko przemieszac łyżką. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia układac masę (1 łyżeczka - 1 ciastko) Włoży do piekarnika nagrzanego na 150 st. . Piec ok. 40 min. Gdy ciastka będą gotowe, jeszcze ciepłe zdejmowac z papieru i wkładac do plastikowego pojemnika. Zamknąc szczelnie. Smacznego!!!