Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, niezbyt słodki świąteczny piernik, choć ja chętnie piekę go również w ciągu roku. Zwarty, dość ciężki jak na dobry piernik przystało, Nikt nie uwierzy, że jest marchewkowy :). Spokojnie można go upiec na dzień przed wigilią, nie musi leżakować. Jeśli ktoś ma ochotę można go przełożyć powidłami śliwkowymi lub ulubionymi masami (np. orzechową, marcepanową, z suszonej śliwki). Polukrować lub polać czekoladą.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2197
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 814
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17311
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2197
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 402
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 814
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17311
Składniki
Marchew ścieramy na tarce o drobnych oczkach, jeśli jest za dużo soku trzeba lekko odcisnąć. Rozpuszczamy masło - ma być płynne, ale nie gorące. Jajka ubijamy z cukrem a następnie wlewamy masło i mieszamy do połączenia składników. Do ubitych jajek wsypujemy mąkę, sodę, proszek i kakao i drobno utartą czekoladę i mieszamy. Na koniec dodajemy marchew i wyrabiamy ciasto. Będzie dość gęste i kleiste.Przekładamy do foremki i pieczemy godzinę w 180 st. Smacznego!