Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TRUSKAWKOWA CHMURKA ZWANA RÓWNIEŻ ZEMSTĄ TEŚCIOWEJ TO ŚWIETNE CIACHO, ZARÓWNO POD WZGLĘDEM WIZUALNYM JAK I SMAKOWYM – PUSZYSTY BISZKOPT, GALARETKA Z TRUSKAWKAMI , BITA ŚMIETANA ORAZ BEZA. POŁĄCZENIE TYCH SKŁADNIKÓW DAJE PIĘKNY EFEKT BIAŁO CZERWONEGO CIASTA
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1583
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6262
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13772
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1583
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15339
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6262
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 --170, 25 minut
Galaretka Galaretki rozpuszczamy 3,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do nich truskawki. Tężejące wylewamy na biszkopt
Bita śmietana Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do ubitej śmietany. Masę wykładamy na galaretkę.
Beza Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dolać sok z cytryny. Sztywną pianę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, i. Piec w 150 stopniach około 25-30 minut. Wystudzoną beze przełożyć na ciasto. Przed podaniem schłodzić minimum 2 godziny w lodówce. Smacznego ;)