Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TRUSKAWKOWA CHMURKA ZWANA RÓWNIEŻ ZEMSTĄ TEŚCIOWEJ TO ŚWIETNE CIACHO, ZARÓWNO POD WZGLĘDEM WIZUALNYM JAK I SMAKOWYM – PUSZYSTY BISZKOPT, GALARETKA Z TRUSKAWKAMI , BITA ŚMIETANA ORAZ BEZA. POŁĄCZENIE TYCH SKŁADNIKÓW DAJE PIĘKNY EFEKT BIAŁO CZERWONEGO CIASTA
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 691
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 691
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek, i ubić z nich sztywną pianę. Do sztywnej piany z białek dodawać małymi porcjami cukier, dalej ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Obie mąki przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 --170, 25 minut
Galaretka Galaretki rozpuszczamy 3,5 szklanki gorącej wody, gdy zacznie tężeć dodajemy do nich truskawki. Tężejące wylewamy na biszkopt
Bita śmietana Śmietanę z cukrem pudrem ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, dodajemy do ubitej śmietany. Masę wykładamy na galaretkę.
Beza Białka ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec ubijania dolać sok z cytryny. Sztywną pianę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, i. Piec w 150 stopniach około 25-30 minut. Wystudzoną beze przełożyć na ciasto. Przed podaniem schłodzić minimum 2 godziny w lodówce. Smacznego ;)