Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna, wiosenna, mięciutka i długo świeża. Babka szpinakowa, która pięknie wygląda na Wielkanocnym stole , a smakuje każdemu, nawet jeśli ktoś nie jest wielbicielem szpinaku.
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2545
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 362
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 2545
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 362
Składniki
1. Usuń łodygi od liści. Liście zblenduj razem z oliwą i sokiem z cytryny na gładką masę. 2. W misce zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym - 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj masę szpinakową i zmiksuj tylko do połączenia składników. 3. Dodaj mąkę, sól, proszek do pieczenia - zmiksuj do połączenia składników. 4. Formę na babkę wysmaruje masłem i wysyp lekko bułką tartą aby ciasto można było łatwo wyjąć po upieczeniu. 5. Ciasto wylać równomiernie do firmy. Piec 40 min 180 stopni, góra-dół (do suchego patyczka). 6. Przestudzoną babkę polać lukrem (wymieszać wszystkie składniki na gładką masę). * Przechowywać przykrytą (aby nie wysychała).