Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna, wiosenna, mięciutka i długo świeża. Babka szpinakowa, która pięknie wygląda na Wielkanocnym stole , a smakuje każdemu, nawet jeśli ktoś nie jest wielbicielem szpinaku.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 879
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 165
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8991
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 879
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 165
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8991
Składniki
1. Usuń łodygi od liści. Liście zblenduj razem z oliwą i sokiem z cytryny na gładką masę. 2. W misce zmiksuj jajka z cukrem i cukrem waniliowym - 3 min na najwyższych obrotach. Dodaj masę szpinakową i zmiksuj tylko do połączenia składników. 3. Dodaj mąkę, sól, proszek do pieczenia - zmiksuj do połączenia składników. 4. Formę na babkę wysmaruje masłem i wysyp lekko bułką tartą aby ciasto można było łatwo wyjąć po upieczeniu. 5. Ciasto wylać równomiernie do firmy. Piec 40 min 180 stopni, góra-dół (do suchego patyczka). 6. Przestudzoną babkę polać lukrem (wymieszać wszystkie składniki na gładką masę). * Przechowywać przykrytą (aby nie wysychała).