Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczki, bajaderki, to małe, słodkie kulki, nadziane bakaliami i czekoladą.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1658
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 169
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 187
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 1658
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 75
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 169
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 187
Składniki
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Piec w 180st przez około 25-30min. Ciasto ostudzić i pokruszyć do miski. Bakalie drobno posiekać i dodać do ciasta wraz z kakao. Do miski powoli wlewać mleko, wyrobić jednolitą masę. Uważać by masa nie wyszła za rzadka. Dodać rum według uznania. Następnie formować kuleczki (wielkość dowolna). Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych, czekoladowych lub w kakao. Odstawić do lodówki, aby dobrze zastygły.