Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczki, bajaderki, to małe, słodkie kulki, nadziane bakaliami i czekoladą.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5392
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5392
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 910
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11840
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5087
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1352
Składniki
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Piec w 180st przez około 25-30min. Ciasto ostudzić i pokruszyć do miski. Bakalie drobno posiekać i dodać do ciasta wraz z kakao. Do miski powoli wlewać mleko, wyrobić jednolitą masę. Uważać by masa nie wyszła za rzadka. Dodać rum według uznania. Następnie formować kuleczki (wielkość dowolna). Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych, czekoladowych lub w kakao. Odstawić do lodówki, aby dobrze zastygły.