Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczki, bajaderki, to małe, słodkie kulki, nadziane bakaliami i czekoladą.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 501
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16759
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 459
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 501
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16759
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 459
Składniki
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Piec w 180st przez około 25-30min. Ciasto ostudzić i pokruszyć do miski. Bakalie drobno posiekać i dodać do ciasta wraz z kakao. Do miski powoli wlewać mleko, wyrobić jednolitą masę. Uważać by masa nie wyszła za rzadka. Dodać rum według uznania. Następnie formować kuleczki (wielkość dowolna). Każdą kulkę obtaczać w wiórkach kokosowych, czekoladowych lub w kakao. Odstawić do lodówki, aby dobrze zastygły.