Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy pomysł na smażone jabłka w cieście. Nieoczywistym składnikiem jest wytrawne wino, które nadaje głębokiego smaku i koloru. Zraziki z jabłek mogą być świetną alternatywą dla klasycznych pączków.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8884
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8884
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6302
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9175
Składniki
Jabłka umyj i obierz. Podziel na 8 części i pozbądź się gniazd nasiennych.
Do miski przesiej mąkę wraz z cukrem i cynamonem. Wlej wino i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 10 minut.
W garnku z grubym dnem rozgrzej olej.
Każdy kawałek jabłka obtocz w cieście i smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone jabłka wykładaj na ręcznik papierowy. Podawaj posypane cukrem pudrem.