Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy pomysł na smażone jabłka w cieście. Nieoczywistym składnikiem jest wytrawne wino, które nadaje głębokiego smaku i koloru. Zraziki z jabłek mogą być świetną alternatywą dla klasycznych pączków.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 78
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 78
Składniki
Jabłka umyj i obierz. Podziel na 8 części i pozbądź się gniazd nasiennych.
Do miski przesiej mąkę wraz z cukrem i cynamonem. Wlej wino i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 10 minut.
W garnku z grubym dnem rozgrzej olej.
Każdy kawałek jabłka obtocz w cieście i smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone jabłka wykładaj na ręcznik papierowy. Podawaj posypane cukrem pudrem.