Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy pomysł na smażone jabłka w cieście. Nieoczywistym składnikiem jest wytrawne wino, które nadaje głębokiego smaku i koloru. Zraziki z jabłek mogą być świetną alternatywą dla klasycznych pączków.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5896
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9724
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 865
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5896
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9724
Składniki
Jabłka umyj i obierz. Podziel na 8 części i pozbądź się gniazd nasiennych.
Do miski przesiej mąkę wraz z cukrem i cynamonem. Wlej wino i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 10 minut.
W garnku z grubym dnem rozgrzej olej.
Każdy kawałek jabłka obtocz w cieście i smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone jabłka wykładaj na ręcznik papierowy. Podawaj posypane cukrem pudrem.