Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki krem jest dobrym dodatkiem do naleśników, do ciasta, do deserów, do przełożenia ciasteczek.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10192
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2821
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1926
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 740
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10192
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2821
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1926
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 740
Składniki
Oczyszczoną, umytą żurawinę przełożyć do rondelka. Dodać cukier i wodę. Gotować na wolnym ogniu aż żurawina się rozpadnie. Żurawinę przetrzeć przez sito. Skórki są rozgotowane, miękkie i nie jest to trudne. Wystudzony mus z żurawiny przełożyć do metalowej miseczki i dodać rozbełtane jajka. Miseczkę ustawić na garnku z gotującą się wodą. Miseczka nie może dotykać do wody. Masę mieszać rózgą. Dodać masło, które musi się rozpuścić. Mieszać. Po ok 10-20 minutach krem jest gotowy. Można wykorzystać np do posmarowania naleśników. Można przełożyć do słoiczka i przechować w lodówce kilka dni. Smacznego. Porady Do kremu można dodać sok z cytryny lub pomarańczy, więcej cukru, szczyptę ulubionej przyprawy.