Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki krem jest dobrym dodatkiem do naleśników, do ciasta, do deserów, do przełożenia ciasteczek.
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 258
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 394
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 258
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 394
Składniki
Oczyszczoną, umytą żurawinę przełożyć do rondelka. Dodać cukier i wodę. Gotować na wolnym ogniu aż żurawina się rozpadnie. Żurawinę przetrzeć przez sito. Skórki są rozgotowane, miękkie i nie jest to trudne. Wystudzony mus z żurawiny przełożyć do metalowej miseczki i dodać rozbełtane jajka. Miseczkę ustawić na garnku z gotującą się wodą. Miseczka nie może dotykać do wody. Masę mieszać rózgą. Dodać masło, które musi się rozpuścić. Mieszać. Po ok 10-20 minutach krem jest gotowy. Można wykorzystać np do posmarowania naleśników. Można przełożyć do słoiczka i przechować w lodówce kilka dni. Smacznego. Porady Do kremu można dodać sok z cytryny lub pomarańczy, więcej cukru, szczyptę ulubionej przyprawy.