Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Specjalnie dla mojego męża - wielbiciela ciast ze śliwkami. Dużo śliwek, dużo orzechów. Rozpływa się w ustach.
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 290
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 52
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 517
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76017
Puszyste, smaczne pączki na każdą okazję w ciągu całego roku.
Odsłon: 290
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 52
W takim wydaniu wątróbka zasmakuje nawet tym, którzy za nią nie przepadają. P...
Odsłon: 517
Przepis na pączki domowe z 1 kg mąki to klasyczny sposób na przygotowanie sło...
Odsłon: 76017
Składniki
Śliwki umyć, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć pestki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Głęboką blachę (z piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto: Zmielone orzechy uprażyć krótko na patelni bez tłuszczu i ostudzić. Jajka zmiksować na puch razem z solą, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodać masło. Nastepnie dodać mąkę, proszek i zmielone orzechy. Wlać mleko. Płynne ciasto wyłożyć na blachę.
Śliwki poukładać jak dachówki na cieście, przeciętą stroną do góry. Posypać pokrojonymi orzechami. Na koniec poukładać kawałki masła, skropić syropem klonowym i posypać cukrem. Piec ok. 45 minut. Smacznego :)