Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon śliwkowy uważam za otwarty, uwielbiam śliwki węgierki w każdej postaci wczoraj upiekłam więc ciasto na dużą blachę.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem
Na pulchną masę.
Dodać resztę składników z opisu
I wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników. Wstawić na 10 minut do lodówki,
W międzyczasie przygotować śliwki.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylać całe ciasto,
Na ciasto ułożyć śliwki skórką do dołu.
Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 80 minut w zależności od piekarnika, do suchego patyczka.
Po wyjściu z piekarnika odczekać aż całkowicie ostygnie
I posypać cukrem pudrem.
Polecam to ciasto całym sercem wychodzi z każdym owocem.