Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja popularnego amerykańskiego dania fastfoodowego. Przygotowanie takiej kanapki to kilka minut. Najdłużej trwa grillowanie kurczaka - aż 3-4 minuty
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3338
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3338
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 82
Składniki
Mięso grillujemy na patelni grillowej lub grillu. Bułkę kroimy na pół i podpiekamy na grillu lub patelni grillowej. Obie połówki bułki smarujemy majonezem, posypujemy makiem. Na dolnej połówce układamy sałatę, plasterki pomidora, cebulę, mięso, plasterki ogórka, sałatę. Przykrywamy drugą połówką bułki. W środek wbijamy wykałaczkę, żeby kanapka się nie rozpadła podczas podawania.
Porada: Przygotowanie tej kanapki zajmie tyle co grillowanie kurczaka, jeśli wcześniej przygotujemy pikle z ogórka i cebuli. Pikle nie wymagają długiego marynowania, więc możemy je przygotować 10 minut przed wykonaniem kanapki. Wykonanie marynowanej cebuli: cebulę kroimy w cienkie plasterki, solimy zalewamy sokiem z granatu i cytryny. Mieszamy odstawiamy na 10 minut, aż cebula zmięknie. Wykonanie marynowanych ogórków: sok z jednej cytryny mieszamy z 2-3 łyżkami oleju rzepakowego i łyżeczką miodu, dodajemy zmielony pieprz kolorowy, sól morską i posiekany koperek. Do marynaty dodajemy ogórka pokrojonego karbowanym nożem w plasterki. Mieszamy odstawiamy na 10 minut.