Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gorąca kanapka z mięsem"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3328
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3328
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Składniki
Umytą papryczkę chili przekrój, usuń pestki, drobno pokrój. Wymieszaj z mięsem mielonym. Ser typu camembert pokrój na małe kawałki. Dodaj do masy mięsnej.
Całość starannie wyrób, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Uformuj cztery kotlety. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kotlety, usmaż z dwóch stron na złoty kolor.
Bułki włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Przypiekaj 2 minuty. Możesz też przekroić je na połówki, a potem podsmażyć (miękką stroną) na rozgrzanej suchej patelni.
Czerwoną cebulę obierz, pokrój w krążki. Spodnią część każdej bułki obłóż opłukaną sałatą i cebulą. Nałóż część żurawiny, kotlety i plasterki żółtego sera. Na serze umieść resztę żurawiny oraz sałaty. Przykryj wierzchnimi częściami bułek.
Czas ok. 30 min; porcja – 840 kcal, cena 5,10 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety