Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięsne ciasto na sposób boloński"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3328
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3328
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Składniki
Cebule obierz, posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotnym ręcznikiem papierowym. Chili rozetnij, oczyść z pesteczek i bardzo drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij połowę cebuli. Dodaj pieczarki. Oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Smaż ok. 5 min, przełóż na talerz. Na patelnię dolej 2 łyżki oleju. Zeszklij pozostałą cebulę. Włóż mięso i smaż, aż stanie się rumiane. Dołóż chili, czosnek oraz sól i pieprz do smaku. Mięso oprósz też suszonymi ziołami. Dodaj pomidory z puszki i keczup. Smaż 5 min. Masę odstaw, by nieco przestygła.
Ciasto rozwiń, wylep nim natłuszczoną tortownicę i ponakłuwaj widelcem. Tortownicę napełnij przestudzoną masą mięsną.
Na wierzchu rozłóż pieczarki oraz pokrojone na połówki pomidory koktajlowe. Wszystko posyp startą mozzarellą. Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. Piecz ok. 20 min. Podawaj np. z sosem jogurtowo-czosnkowym.Źródło: Tina