Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z kurczaka z gruszką i gorgonzolą"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3320
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 207
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3320
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 207
Składniki
40 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,70 zł • Przepis na 8 porcji
Filety opłukuję, przecinam wzdłuż na pół, delikatnie je rozbijam. Posypuję solą, pieprzem i tymiankiem.
Gruszki kroję na małe kawałki. Na każdym filecie układam gruszki i pokrojony ser. Zwijam w roladki, spinam wykałaczką lub związuję sznurkiem spożywczym.
Roladki układam w brytfance, wkładam między nie resztę gruszek, skrapiam oliwą. Piekę 20 min w temp. 200°C.
Gorgonzolę można zastąpić innym serem z niebieską pleśnią. Roladki dekoruję listkami tymianku. Ewelina Kittner z RybnikaŹródło: Kobieta i życie