Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 235
Dodano: 09.03.2011
Odsłon: 3193
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Na patelni najlepiej stalowej rozpuscic tluszcz, wrzucic paleczki -jedni zwa udkiem, drudzy podudziem- posolic z wierzchu, posypac czerwona slodka papryka i tak zrumiec, na zloto.
Przerzucic nasze paleczki z patelni do prodiza. Jesli ktos lubi, moze dodac odrobinke wiorek masla na wierzch, ale niekoniecznie. Wystarczy resztki tluszczu z patelni;) I tak w prodizu niech sie rumienia ok godzine. Mozna w trakcie je przewrocic na druga strone, by rownomiernie sie piekly. Jest to szybki sposob na najsmaczniejsze udka, ktore rozplywaja sie w ustach i tego smaku nie da sie podrobic smazeniem na patelni, duszeniem, lub nie daj boze w mikroweli. Podawac mozna z salatka z salaty lodowej, lub po prostu ziemniakami, idealne rowniez na rodzinne spotkania;)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kobra222 20 lutego 2013Zgłoś do usunięcia
Przepis wyjątkowo do bani... Poczytaj sobie w swoich mądrych książkach (może po włosku) co to jest udko,a co pałka z kurczaka...:)0 Kto głosował? | Odpowiedz