Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najbardziej soczyste podudzia sa z prodiza, kto nie wierzy, niech sprobuje:)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11311
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Na patelni najlepiej stalowej rozpuscic tluszcz, wrzucic paleczki -jedni zwa udkiem, drudzy podudziem- posolic z wierzchu, posypac czerwona slodka papryka i tak zrumiec, na zloto.
Przerzucic nasze paleczki z patelni do prodiza. Jesli ktos lubi, moze dodac odrobinke wiorek masla na wierzch, ale niekoniecznie. Wystarczy resztki tluszczu z patelni;) I tak w prodizu niech sie rumienia ok godzine. Mozna w trakcie je przewrocic na druga strone, by rownomiernie sie piekly. Jest to szybki sposob na najsmaczniejsze udka, ktore rozplywaja sie w ustach i tego smaku nie da sie podrobic smazeniem na patelni, duszeniem, lub nie daj boze w mikroweli. Podawac mozna z salatka z salaty lodowej, lub po prostu ziemniakami, idealne rowniez na rodzinne spotkania;)