Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy obiad z trzech składników, czyli kluski na maślance, które zrobicie w zaledwie 5 minut. Gotowe danie możecie serwować ze skwarkami, twarogiem lub śmietaną, czy ulubionym sosem.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 789
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Jajko wbij do miski i rozkłóć widelcem. Dodaj mąkę i maślankę. Składniki wymieszaj do momentu uzyskania jednolitej masy.
W dużym garnku nastawiamy wodę, dodajemy pół łyżeczki soli.
Łyżkę zwilżamy wodą. Następnie nabieramy nią małą porcję ciasta i wrzucamy kluski na wodę.
Kluski na maślance gotujemy przez około pół minuty od momentu wypłynięcia ich na powierzchnię.