Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam się podzielić z Wami moimi a -la pierożkami z parówkami. Zazwyczaj robię tradycyjnie pierogi, ale chciałam uzyskać coś innego co zaskoczy moich domowników i udało mi się. Tak przygotowane pierożki bardzo smakowały rodzince.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy gładkie jednolite ciasto.
Z ciasta formujemy kulę ,odrywamy połowę a pozostałe owijamy ściereczką.
Ciasto wałkujemy a następnie odcinamy kawałek wielkości większej jak parówka.
Parówkę okrywamy ciastem i zlepiamy tak jak pierożki.
Dokładnie zlepiamy brzegi dookoła parówki.
Całość wkładamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 5 -8 minut od momentu wypłynięcia.
Boczek pokroić w kostkę.
Pokrojony boczek podsmażyć na patelni.
Parówki po ugotowaniu wyjąć pokroić na kawałki.
Ułożyć na talerzu, polać skwarkami z boczku.