Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam się podzielić z Wami moimi a -la pierożkami z parówkami. Zazwyczaj robię tradycyjnie pierogi, ale chciałam uzyskać coś innego co zaskoczy moich domowników i udało mi się. Tak przygotowane pierożki bardzo smakowały rodzince.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424868
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424868
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Z podanych składników wyrabiamy gładkie jednolite ciasto.
Z ciasta formujemy kulę ,odrywamy połowę a pozostałe owijamy ściereczką.
Ciasto wałkujemy a następnie odcinamy kawałek wielkości większej jak parówka.
Parówkę okrywamy ciastem i zlepiamy tak jak pierożki.
Dokładnie zlepiamy brzegi dookoła parówki.
Całość wkładamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy 5 -8 minut od momentu wypłynięcia.
Boczek pokroić w kostkę.
Pokrojony boczek podsmażyć na patelni.
Parówki po ugotowaniu wyjąć pokroić na kawałki.
Ułożyć na talerzu, polać skwarkami z boczku.