Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z selera to znakomity pomysł na wegetariańską wersję kotleta schabowego. Dzięki przyprawie i majonezowi ma cudowny smak.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1023
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1305
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1023
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Seler obieramy, kroimy w plastry o grubości około 1 centymetra. Pokrojony seler gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie z odrobiną czosnku granulowanego. Seler powinien być dość miękki ale nie rozpadający się. Potem seler wyjmujemy i lekko studzimy. Jajko rozkłócamy widelcem, dodajemy majonez, sól, pieprz i roztrzepujemy. W płaskiej misce mieszamy mąkę z przyprawą i odrobiną czosnku. Wystudzone plastry selera obtaczamy w mące, potem w jajku i na koniec obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Krótko smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor.