Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adana kofte kebab to turecki kebab z mielonego mięsa jagnięcego, grillowany nad węglem drzewnym, na metalowym, szerokim szpikulcu. Nazwa pochodzi od piątego pod względem wielkości miasta w Turcji.
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3289
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 89
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 154
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3289
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 89
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 154
Składniki
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Do sporej miski włożyć mięso mielone, wrzucić pokrojoną cebulę, posiekaną natkę, pastę paprykową i wszystkie przyprawy. Wlać do miski 4 łyżki zimnej wody i wyrobić na jednolitą masę.
Mokrymi dłońmi formować podłużne kebaby, nakładać na szpikulce do szaszłyków.
Kebaby opiekać na grillu po około 6 minut z każdej strony. Kebaby można również usmażyć na patelni grillowej, wtedy oczywiście nie musimy ich nakładać na szpikulce szaszłykowe.
Do gotowych kebabów podawać kaszę bulgur i tzatziki.