Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adana kofte kebab to turecki kebab z mielonego mięsa jagnięcego, grillowany nad węglem drzewnym, na metalowym, szerokim szpikulcu. Nazwa pochodzi od piątego pod względem wielkości miasta w Turcji.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 94
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 44
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Do sporej miski włożyć mięso mielone, wrzucić pokrojoną cebulę, posiekaną natkę, pastę paprykową i wszystkie przyprawy. Wlać do miski 4 łyżki zimnej wody i wyrobić na jednolitą masę.
Mokrymi dłońmi formować podłużne kebaby, nakładać na szpikulce do szaszłyków.
Kebaby opiekać na grillu po około 6 minut z każdej strony. Kebaby można również usmażyć na patelni grillowej, wtedy oczywiście nie musimy ich nakładać na szpikulce szaszłykowe.
Do gotowych kebabów podawać kaszę bulgur i tzatziki.