Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Adana kofte kebab to turecki kebab z mielonego mięsa jagnięcego, grillowany nad węglem drzewnym, na metalowym, szerokim szpikulcu. Nazwa pochodzi od piątego pod względem wielkości miasta w Turcji.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 586
Składniki
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę pietruszki posiekać.
Do sporej miski włożyć mięso mielone, wrzucić pokrojoną cebulę, posiekaną natkę, pastę paprykową i wszystkie przyprawy. Wlać do miski 4 łyżki zimnej wody i wyrobić na jednolitą masę.
Mokrymi dłońmi formować podłużne kebaby, nakładać na szpikulce do szaszłyków.
Kebaby opiekać na grillu po około 6 minut z każdej strony. Kebaby można również usmażyć na patelni grillowej, wtedy oczywiście nie musimy ich nakładać na szpikulce szaszłykowe.
Do gotowych kebabów podawać kaszę bulgur i tzatziki.