Do góry

Dania główne Przepis na:

Ala gołąbkowe dewolaje

Ala gołąbkowe dewolaje

Autor:

Przepisów i artykułów: 775 Ocena: 7837

Dodano:

Odsłon: 375

Soczyste mięso z kurczaka owinięte liściem kapusty to doskonała propozycja na niedzielny obiad

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • 6 liści kapusty pekińskiej
  • Pęczek szczypiorku
  • 10 dag sera żółtego
  • 2 jajka
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Sól
  • Pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ala gołąbkowe dewolaje

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy
    2. Liście kapusty parzymy
    3. Na każdy liściu układamy plaster mięsa, doprawiamy solą oraz pieprzem

  2. 4. Ser kroimy w podłużne słupki i po jednym słupku układamy na mięsie i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

  3. 5. Zawijamy brzegi mięsa z kapustą i robimy roladki
    6. Obtaczamy w rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor

  4. 7. Roladki gotowe
    8. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń