Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alecha czyli lekko pikantny,bardzo smaczny i szybki do przygotowania gulasz rodem z Etiopii.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 523
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 523
Składniki
Na patelni rozgrzewamy kilka łyżek oleju, wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka, smażymy przez 3 minuty. Dodajemy pokrojone w kostkę czy jak tam chcecie ziemniaki i marchewkę, wsypujemy kurkumę, smażymy 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodajemy czosnek, imbir i chili, smażymy chwilę. Dokładamy pokrojoną w kostkę paprykę, przecier, pastę pomidorową, dolewamy około pół szklanki wody. Przykrywamy i gotujemy, aż warzywa będą miękkie tak około 15-20 minut . Jeśli zajdzie potrzeba dodajemy więcej wody na patelnię. Gotujemy około Doprawiamy kuminem, solą i pieprzem.
Ja zazwyczaj jem z chlebkiem Himbasha na ktory podawałam już przepis