Do góry

Dania główne Przepis na:

Ananasowa Rybka

Ananasowa Rybka

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 1584

Ananas to soczysty, aromatyczny owoc, jego słodki smak zmieszany z pikantnym, daje nam smaczny sos.

Składniki

  • ½ kg płatów rybnych ( dowolnych)
  • Cebula
  • 1 puszka ananasów
  • 2 ketchupy pikantne po 480 g
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 2 jajka
  • Mąka pszenna do obtoczenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki, solimy.

  2. 2. Zanurzamy w roztrzepanym jajka.

  3. 3. Obtaczamy w mące pszennej.

  4. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  5. 5. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju.

  6. 6. Ananasy odlewamy z zalewy, kroimy w kostkę.

  7. 7. Dodajemy do cebuli.

  8. 8. Wlewamy ketchup, chwilę gotujemy.

  9. 9. Rybę układamy w naczyniu.

  10. 10. Polewamy sosem.
    11. Rybę można podawać na ciepło jak również na zimno.
    12. Danie gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 kwietnia Można prosić całe naczynko? ;) U mnie dziś były filety z mintaja, a te wziąłbym na kolację ;p
Pychotka, lubię połączenia ryb, czy też mięsa z owocami :) Miodzio, a co mi tam - Osiem dla Waćpani z tą rybkę :D
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń